ΧΡΩΜΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ

Ο Χρωμοβελονισμός είναι μια θεραπευτική τεχνική που βασίζεται στις αρχές και την φιλοσοφία του Βελονισμού και της Χρωματοθεραπείας.

Στηρίζεται στην ενεργοποίηση συγκεκριμένων σημείων βελονισμού, όχι με την εφαρμογή βελόνας ή δακτυλικής πίεσης, αλλά με την χρήση έγχρωμου φωτός.


Στον Χρωμοβελονισμό στέλνουμε στα σημεία του βελονισμού έγχρωμο φως, που είναι φωτεινή ενέργεια με μια συγκεκριμένη παλμική συχνότητα και συγκεκριμένο μήκος κύματος.

Όλα τα χρώματα  εκπέμπουν υψηλή ή χαμηλή συχνότητα. 

Αυτό επιδρά στους φωτοϋποδοχείς του σώματος και κατά συνέπεια έχει αντίστοιχη δράση στους ιστούς που παρουσιάζουν λειτουργικές διαταραχές. 

Η δόνηση της συχνότητας διευκολύνει τις χημικές διαδικασίες στο σώμα, δια μέσου των ηλεκτρονίων που μεταδίδουν τις πληροφορίες στους υποδοχείς του νευρικού συστήματος μας.

Έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τις αρνητικές πληροφορίες με θετικές που είναι το φως.

Ο Χρωμοβελονισμός μπορεί να εφαρμοστεί συμπληρωματικά με άλλες θεραπευτικές μεθόδους με πολύ καλά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα: 

Tο κόκκινο χρώμα: Αντιπροσωπεύει την ζωτική μας ενέργεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναιμία, την  δυσκοιλιότητα, την μερική παράλυση και την υπόταση μεταξύ άλλων.

Το πορτοκαλί χρώμα: Αντιπροσωπεύει την αυτοπεποίθηση και το κουράγιο και χρησιμοποιείται για πέτρες στην χολή, πέτρες στα νεφρά, εμμηνορυσιακά προβλήματα κ.α.

Το κίτρινο χρώμα: Αντιπροσωπεύει την ευτυχία, την καθαρή σκέψη και την ηρεμία. Χρησιμοποιείται για δυσπεψία, διαβήτη, αρθρίτιδα και ρευματισμούς κ.α.

Το πράσινο χρώμα: Αντιπροσωπεύει την θεραπεία, την αγάπη, την αφοσίωση και την συναισθηματική ευεξία. Χρησιμοποιείται για την υπέρταση, την υπερδιέγερση, άσθμα και αϋπνίες.

Το τυρκουάζ-μπλε: Αντιπροσωπεύει την ηρεμία, την γαλήνη. Βοηθάει στην έκφραση της επικοινωνίας, ανακουφίζει από το άγχος, χρησιμοποιείται σε παθήσεις του λαιμού, στο αυχενικό σύνδρομο, τον υπερθυρεοειδισμό κ.α.

Το βιολετί χρώμα: Αντιπροσωπεύει την διαίσθηση, την επίγνωση, και την αντικειμενικότητα. Χρησιμοποιείται σε δερματοπάθειες, τριχόπτωση, νευραλγίες κ.α.

Το λευκό χρώμα: Αντιπροσωπεύει την δημιουργικότητα, την φώτιση, την αγνότητα και την σοφία μέσα μας. Χρησιμοποιείται για τα συναισθήματα της απελπισίας, για στρες και για να αυξήσουμε τα θετικά συναισθήματα όπως η συμπάθεια και η αγάπη.

 

 

Ελένη Κεραμάρη
Σύμβουλος Σφαιρικής Αντιληπτικότητας
Δρ. Βιοθεραπείας
Πτυχιούχος Κοινωνικής Ψυχολογίας
Ολιστική Θεραπεύτρια